En höst att bygga upp vad som brutits ner

Kategori: Vardag

Min kropp har inte mått riktigt bra en tid nu. I flera månader har den liksom gått på halvfart; Ofta trött, ständigt småförkyld, svajigt humör, hormoner har ballat ur och min rygg har värkt mer än vanligt.

Den senaste tiden har jag pratat med (och kanske framförallt lyssnat på) diverse människor som är klokare än jagsjälv, och en plan har så smått utformats. En må bra-plan helt enkelt. Inte föga förvånande bygger bra mående på en balanserad kost, fysisk aktivitet och vila. Inga konstigheter.

Träningen vill jag ska ligga på runt fyra pass i veckan - mycket är inte alltid bäst. Det kommer förmodligen inte heller bli speciellt många löparrundor i höst, utan fokus kommer ligga på att bygga upp och på att lugna ner. Hela kroppen ska bli ordentligen genomkörd av vikterna på gymmet minst en gång/veckan (förslagsvis uppdelat på två-tre gånger). Och gärna lägga in bålen två gånger. Resterande av tiden är tänkt att vigas åt yoga och simning.

Kosten då? Den ska bestå av mycket och bra mat helt enkelt. Näringstät och god ska den vara. Ny rätter varvat med gamla beprövade. Alltid sträva efter ett jämt blodsocker (hej mellanmål). Ta reda på vad det är som ger energi och vad det är som bara tar. Mestadels vegetariskt, men försöka få in fisk en-två gånger i veckan. Undvika socker, vitt mjöl, alkohol osv till vardags. Men inga förbud, bara sunt förnuft.

Vad ska annars få denna halvskruttiga kropp att bli nöjd och glad igen? Vila, bra sömnvanor och avkoppling. Goda vänner, varma kramar, friska promenader och bra vardagsrutiner.

Som sagt, inga konstigheter.

Kommentarer

 • Sonja säger:

  Vilket härligt fokus under hösten!
  Det är viktigt att ta hand om sig själv och att göra allt för att må bra inifrån och ut! :)
  Ha en härlig torsdagskväll!
  / Sonja

  2012-09-27 | 20:21:42
  Bloggadress: http://www.motionwellness.blogspot.se

Kommentera inlägget här: