2013

Kategori: Vardag

Är inne i ett grymt träningsflow just nu; yogan går bra, styrkan går bättre, jag har börjat jogga så smått och det är u.n.d.e.r.b.a.r.t. Dock har jag inte riktigt tid att hänga här just nu med dagar fylld av skola, praktik, träning och något slags socialt liv.

Så jag tror helt enkelt att vi ses 2013 istället, när vi fått nog av pepparkakor och istället är peppad till tänderna på en grym vår. Så gör vi!

Där jag kommer ifrån

Kategori:
Morgongym, jobbintervju, in och ut på skolan för att lämna in en bortglömd blankett, vidare på studiebesök på ett folkhälsocenter och så äntligen på tåget Hem! En rawfood-bar i magen, musik i lurarna och sitta i timmar och bara känna lugnet. Nu tar vi helg tycker jag!

Fishing

Kategori: recept

Jag har som mål att äta fisk varje vecka, och har kommit på mig själv med att cirkulera på tonfisk på burk och stekt lax. Snark i längden alltså. Men igår fick jag för mig att veckans matdosor skulle ha något fiskigt och grytigt i sig, och resultatet kan ni skåda på bilden. En fiskgryta! Och nu när jag dessutom ätit (och Mmm:at!) upp den första lunchen så kommer förstås receptet här:

Grunden är 400 gram sej/annan vit fisk (MSC-märkt!), grönsaker, kokosmjölk och krydda. I grönsaksväg använde jag mig av färska champinjoner, purjolök, 1/2 rödlök och broccoli. Men här går det förstås att stoppa i vad än som finns i kylskåpet, hade gärna haft i lite zucchini, eller kanske paprika rent ut av. När fisken är tärnad och stekt, champinjonerna mjuka och grönsakerna hackad och ilagda slår du på ca 2 dl kokosmjölk. Krydda med mycket chilipulver, ännu mer curry och eventuellt lite buljongpulver. Låt det sedan stå och gosa ihop sig en stund på spisen. Servera med något gottigt! (för det vore ju dumt att servera med något ogottigt menar jag).

Update: Glömde ju ingefäran! Riv ner 1/2-1 cm mot slutet, beroende på hur modig du är!

En god vana

Kategori: Träningsglädje

 
Hej alltid-lika-välkomna lördag!

Det börjar bli lite utav en vana att spendera lördagsförmiddagarna på gymmet, och varför bryta en god vana? Dagens pass var nog dessutom det bästa på ett par veckor; Mycket kraft i benen och lika mycket träningsglädje. Min rumpa dog, mycket tack vare fredagsfighten som jag körde i setvilan. Brände fint sista varvet, hehe. 

Stannade till på ICA för att inhandla banan på vägen hem, och sen lunch! Tanken var colting-pannkakor, men resultatet blev, ja.. inte vart det pannkakor iallafall. Men smeten är detsamma; 2 ägg, 1/2 banan, en stor sked jordnötsmör. Mmm!

Fredagsgröten

Kategori: Frukost

Rågflingegröt uppkokad på mjölk, med en liten näve russin och en sked kokosolja nedrörd mot slutet. Toppad med blåbär och kokosflingor, kryddad med kanel, ingefära, kardemumma och en dust nejlika = jul!

Provade att ha i en klick kokosolja i morgongröten idag, efter tips från PT-fia. Blev väldigt krämigt och mättande. Och gott förstås, men det är ju gröt nästan(?) jämt!

Som ett gummiband kommer jag tillbaks

Kategori: Träningsglädje

Dåligt med bloggande, det har varit full fart hela dagarna. Avslutat en praktikperiod och påbörjat en ny, som verkar mycket lovande!

Träning har jag iallafall hunnit med som planerat, yoga igår och överkropp idag. När jag kom till gymmet i eftermiddags var jag för en gång skull inte ensam där, utan källaren var nästa full. Det påminde mig om varför jag föredrar morgonträning. Men när jag som bäst stod och kämpade med mina chins, kom den allra biffigaste mannen i rummet fram och frågade med den värnaste rösten om jag ville ha lite hjälp och tips. Hur snällt?! Det gjorde min dag lite grann. Så med hjälp av man och ett långt gummiband mörbultades axlar och skuldror och jag tror jag kan dofta träningsvärken redan nu. Tack för det!

God morgon!

Kategori: Vardag


Känns inte alls som fredag idag för mig, förmodligen för att jag ska vara på praktiken mest hela helgen. Men först seminarium på förmiddagen. Har laddat med morgongym och grötfrulle, och sippar som bäst på en kopp julte (det är ju ändå november nu..), med en tesked kokosolja i. Den där kokosolja alltså.. Vi har ju bara haft ett par dagar ihop ännu, men jag måste säga att jag är ganska hooked. Än så länge har jag använt det till att steka plättar i, i teet, till mangosorbet, och senast, använt det för till att smeta in ansiktet med, efter tips härifrån. Och det har funkat fint till allt.

Att ha en oljan i teet är kanske det jag var mest skepptisk till, men är man väl vant sig vid tanken på att dricka olja är det faktiskt gott, speciellt i rött te.

Trevlig fredag på er!

Halvlek

Kategori: Träningsglädje

Om någon har missat det så är det första november idag, och således är det två månader kvar av året. Och man kan väl se det som att det är halvlek i höstprojektet, och en liten halvtidsutvärdering är på sin plats. Ledorden var ju bygga upp och lugna ner som ni kanske minns.

För att börja med bygga upp-delen, dvs, träningen, så går den helt okej, dock det finns ju alltid saker att jobba på.  Förstås. Men grundidén att jobba igenom hela kroppen varje vecka har följts med väldigt få undantag och det är ju bra. Mycket basövningar och ganska tungt, och det har jag trivts väldigt bra med. Fyra pass i veckan har också känts ganska lagomt, med lite promenader och småövningar för att stötta upp lite. Ingen stress att hinna med, utan det har kunnat tajmats in med övriga livet väldigt smidigt. Dock har jag än så länge inte lyckats ta mig på till simhallen och yogastudion på samma vecka, vilket irriterar mig något (mycket).

Lugna ner. Yogan är väl det enda sättet som jag aktivt försöker koppla av lite med just nu, vad hände med avslappningen? Mer sånt. Fler "lämna telefonen hemma"-promenader. Mer medveten andning. Mindre vardagsstess och mindre orolig sömn.

Kosten är det som det hänt lite med här på slutet. De senaste två-tre veckorna har jag ökat fettintaget ganska rejält, gått från fettsnålt till ganska fettrikt, (nyttiga fetter förstås). Och jag tror inte jag la märke till hur pass bra min kropp mådde av det innan jag den här veckan började slarva lite. Slarv som allra tydligast visade sig genom en onöjd mage och att eftermiddagsdippen kom som ett brev på posten.

Så, inför nästa halvlek tar jag med det positiva: Träningsglädjen, jakten på chinsen, promenaderna i friska luften, yogan och fettet (haha).

Och vi lämnar stess, press och några efterhängsna hjärnspöken kvar i oktober, er vill jag inte ha.