Brödbak

Kategori: recept


(Taskig bild men det var kvällsmys på hög nivå, I promise)

Lite söndagsseg i kroppen och gråväder ute, en dag som gjord för att slå på en lång spellista och ställa sig i köket och prova något nytt. Passande nog hade min nya ristena förpackning med chiafrön ett recept på baksidan som lockade;

2 dl fullkornsvetemjöl
3 dl rågsikt
0,5 dl chiafrön
1 dl havrekärnor
1 dl solroskärnor
2 msk krossat linfrön
1 tsk salt
1,5 bikarbonat
1 tsk mald pomeransskal
2 msk rapsolja
4 dl naturell yoghurt
lite olja till formen

Sätt ugnen på 175grader. Smörj en 1,5-liters limpform med olja. Mät alla torra ingredienser i en bunke och blanda. Tillsätt yoghurt, olja och sirap och rör ihop en kladdig deg. Grädda i ca 75 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 96 grader. Låt svalna lite, slå det sedan ur formen och låt det kallna under en bakduk.

Ett bröd med lite tuggmotsånd, I like it. Avnjöt en med keso och grönsaker, och en med mandelsmör (bäst). Med en stor kopp te förstås. Mätt och belåten.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: